سپنتا.م (کلاغ قرمز)

کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات

کارشناس و مدرس حوزه علوم کامپیوتری

طراحی گرافیک، توسعه سایت و ادمین پیج

سپنتا.م (کلاغ قرمز)

کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات

کارشناس و مدرس حوزه علوم کامپیوتری

طراحی گرافیک، توسعه سایت و ادمین پیج

پست بلاگ

دنیای عجیب بات‌های هوشمند!

29 فروردین 1402 کسب و کار, ویندوز
دنیای عجیب بات‌های هوشمند!

این روزها که بحث بات‌های هوشمند بر سر زبان‌ها افتاده، بر اساس میل و علاقه شخصی سعی کردم تا به این تکنولوژی جدید و جالب بپردازم. هر چند من خودم را یک‌نیمه گیک علاقه‌مند به حوزه آی‌تی می‌دانم، ولی بایستی بگویم که ممکن است اطلاعات جمع‌آوری‌شده در این مقاله، دارای خطاهای تعریفی و تحلیلی باشد، پس لطفاً به‌عنوان منبع به این متن رجوع نکنید.


این روزها که بحث بات‌های هوشمند بر سر زبان‌ها افتاده، بر اساس میل و علاقه شخصی سعی کردم تا به این تکنولوژی جدید و جالب بپردازم. هر چند من خودم را یک‌نیمه گیک علاقه‌مند به حوزه آی‌تی می‌دانم، ولی بایستی بگویم که ممکن است اطلاعات جمع‌آوری‌شده در این مقاله، دارای خطاهای تعریفی و تحلیلی باشد، پس لطفاً به‌عنوان منبع به این متن رجوع نکنید.

شروع بات هوشمند:

بات‌های هوشمند، به گفته ی بسیاری از فعالین حوزهی تکنولوژی و آی‌تی، جهش نوین و هیجان‌انگیزی محسوب می‌شود و البته چونکه بسیاری از جنبه‌های آن همچنان نامفهوم و گنگ است، می‌تواند برای بسیاری از افراد، ترسناک و رعب‌انگیز نیز محسوب شود. اما تجربه‌های پیشین نشان داده که بسیاری از این بیم و امیدها در گام نخست، هیجانی گذراست که پس از مدتی فروکش کرده و در گام دوم، واقعیت عیان خواهد شد و جنبه‌های ترسناک ماجرا در سایهی منافع و جنبه‌های خوب تکنولوژی پنهان می‌شود.

 تقریباً آخرین زلزله ی همه‌گیر تکنولوژی پس از دیپ‌فیک و ارز دیجیتال، بحث NFT و متاورس بود که پس از قلیان اولیه، فروکش کرد و لااقل به جایگاه اصلی خود بازگشت!

بات‌های هوشمند، نوعی از فناوری است که شاید بدیع و تازه نباشد، اما اخیراً بسیار موردتوجه و دقت نظر عموم قرار گرفته و از میزان همین همه‌گیری می‌توان پی به اهمیت آن برد. ضمن اینکه نتایج آن ملموس‌تر و شهودی‌تر از سایر تکنولوژی‌های مشابه‌ است و صرفاً مجازی نیستند.

اطلاعات بات هوشمند از کجاست؟

اگر می‌خواهید خیلی اصولی و فنی با این تکنولوژی آشنا شوید، به شما پیشنهاد می‌کنم که پادکست صوتی 147 رادیو گیک از “جادی میرانی” را خوب گوش دهید، چون به نظر من کسی به‌خوبی وی نمی تواند به شما اطلاعات دقیق اولیه در خصوص بات‌های هوشمند (به طور خاص chatgpt) بدهد.

اما به طور کاملاً خلاصه بایستی عنوان کرد که بات هوشمند، به‌مثابه دایره المعارف بسیار بزرگی است که حجم بسیاری از اطلاعات (در مورد چت جی بی تی 570 گیگابایت متن) را بررسی کرده و در راستای علم بشری بر اساس دیتاهای منتشر شده در اینترنت، توسعه داده شده تا خودش فکر کند و بهترین پاسخ را به مخاطب ارائه دهد. پس تا اینجای کار بایستی گفت که شبه-هوش مصنوعی این چت‌بات‌ها، حاصل مطالعه و پردازش حجم بسیاری زیادی از اطلاعات است.

چت‌بات‌های هوشمند چگونه کار می‌کنند؟

چت‌بات‌های هوشمند با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی و یادگیری عمیق، پاسخ‌های طبیعی و منطقی را به سؤالات کاربران ارائه می‌دهند. برای مثال، چت‌بات‌های هوشمند مثل GPT-3 با استفاده از شبکه عصبی خود، به‌صورت خودکار و بدون نیاز به دست‌کاری انسان، پاسخ‌های طبیعی و منطقی را به پرسش‌های کاربران ارائه می‌دهند. البته برای پاسخ‌دهی درست و معقول به درخواست‌ها و پرسش‌ها از چندین فیلتر عبور داده شده و ماحصل کار، چیزی است که ما به‌عنوان بات هوشمند می‌شناسیم.

چت‌بات و موتور جستجو!

موتور جستجو در گام نخست بدون تحلیل و صرفاً بر اساس دیتاهای موجود، نتایج را به‌صورت خام و بدون تحلیل به کاربر نشان می‌دهد، اما بات هوشمند، برای شما دست به خلق می‌زند و فقط صرفا به ارائه مستندات موجود در اینترنت بسنده نمی‌کند. یعنی تا حدی آنالیز می‌کند و سپس نتایج را برای شما نمایش می‌دهد.

در یک‌کلام می‌توان تا حدودی موتورهای جستجو را استاتیک و بات‌های هوشمند را داینامیک تلقی کرد! چت‌بات‌های هوشمند انبوهی از اطلاعات را در اختیار دارند و می‌توانند بر اساس پیام‌هایی که دریافت می‌کنند، اطلاعاتشان را در قالب پاسخ‌های طبیعی ارسال کنند. برای مثال، چت‌بات‌های هوشمند می‌توانند به پرسش‌های کاربران در مورد خرید، فروش، رزرو و غیره پاسخ دهند. بات های هوشمند کمتر فریب می خورند و اطلاعات خود را با چندین روش پالایش می کنند.

خطرات بات‌های هوشمند!

راستش من نه علم تحلیل این موضوع را دارم و نه علاقه‌ای برای ایجاد وحشت! مسلم این است که دنیا با سرعت سرسام‌آوری به جلو پیش می‌رود و ناخودآگاه خطراتی نیز ممکن است در پیشِ روی ما باشد. اما تجربه نشان داده که آدمی توان تطبیق‌دادن خود را با هر آنچه در ابتدا ترسناک به نظر می‌رسیده دارد و ترس واقعی، ناآگاهی  افراد محسوب می‌شوند. پس جای نگرانی نیست! چت‌بات‌ها برای شبیه‌سازی مکالمه انسانی طراحی شده‌اند و می‌توانند ابزار مفیدی برای مشاغل و افراد باشند. بااین‌حال، برخی از خطرات بالقوه مرتبط با آنها وجود دارد: چت‌بات‌ها احتمالا می‌توانند مقادیر زیادی از اطلاعات شخصی کاربران را جمع‌آوری و ذخیره کنند که می‌تواند در برابر هک یا سوءاستفاده آسیب‌پذیر باشد. آنها همچنین می‌توانند وظایف خاص و تعاملات خدمات مشتری را خودکار کنند که می‌تواند منجر به ازدست‌دادن شغل برای کارکنان انسانی شود. شاید بتوان گفت این مورد آخر، یعنی ایجاد خطر برای مشاغل انسانی بزرگ‌ترین خطر بات‌های هوشمند برای انسان باشد.

مزایا و معایب بات‌های هوشمند:

بات هوشمند یک نوع از هوش مصنوعی است که برای ارتباط با انسان‌ها طراحی شده است. بات هوشمند می‌تواند با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین، پاسخگوی پرسش‌های کاربران باشد و در برخی موارد می‌تواند به‌صورت خودکار کاربر را راهنمایی کند. درحالی‌که هوش مصنوعی به‌طورکلی به سامانه‌هایی گفته می‌شود که برای انجام کارهای خاص و مشخصی برنامه‌ریزی شده‌اند و به‌صورت خودکار عمل می‌کنند. مزایای بسیار زیادی برای آموزش، کسب‌وکارها و توانایی افراد برای تولید کارآمد حجم وسیعی از اطلاعات دارند؛ بنابراین درحالی‌که چت‌بات‌ها خطرات خود را دارند، مزایای خود را نیز دارند. مهم است که از آنها مسئولانه و بااحتیاط استفاده کنید.

مساله کپی‌رایت و هوش مصنوعی

هرچند در زمینه محتوای متنی و تصویری تولید شده توسط بات‌های هوشمند و هوش مصنوعی اختلاف‌نظر زیادی وجود دارد، اما در حالت کلی نمی‌توان برای این مؤلفه حق خاصی قائل شد. حداقل برآیندها تا کنون به نتیجه مشخصی نرسیده است! هرچند وقتی این پرسش را از خود چت‌بات بینگ پرسیدم گفت: “بله! محتوای ایجاد شده توسط هوش مصنوعی نیز شامل قانون کپی‌رایت می‌شود. در واقع، قانون کپی‌رایت برای حفاظت از حقوق مالکان اثر خلاقانه و تضمین اینکه هیچ‌کس بدون مجوز صاحب اثر، آن را کپی، توزیع، نمایش و یا اجرا نکند، وجود دارد”.

انواع بات‌های هوشمند:

در ماه‌های اخیر شرکت‌های بسیاری در این زمینه ورود کرده‌اند. غول‌های فناوری و شرکت‌های پیشرو که هر یک وزنه‌ای قابل‌توجه‌اند. از گوگل گرفته تا مایکروسافت و متا (فیس‌بوک) و اوپن آی و… و هر یک نیز در زمینهی خاصی اقدام به هنرنمایی کرده‌اند.  برخی از قوی‌ترین چت‌بات‌های هوشمند شامل مدل زبانی GPT-4 شرکت OpenAI، چت‌بات‌های بارد گوگل، LLaMA متا و بینگ مایکروسافت هستند.

در یک‌طبقه بندی از منظر عملکرد بات‌های ما پنج دسته بات داریم:

  • ربات‌های سرگرمی
  • ربات‌های تجاری
  • ربات‌های خدماتی
  • ربات‌های پیام
  • ربات‌های بدافزار

در دسته‌بندی دوم، کارشناسان معمولاً بین سه نوع چت ربات تمایز قائل می‌شوند:

  • ربات‌های مبتنی بر قانون
  • ربات‌های دارای هوش مصنوعی (ربات‌های هوش مصنوعی)
  • ربات‌های برنامه گرا که هر دو سیستم گفتگوی مبتنی بر قانون و هوشمند را ترکیب می‌کنند.

بات‌های هوشمند و خلق تصاویر:

بات‌های هوشمند امروزی، جمیع تمام توانمندی‌های حوزهی هوش مصنوعی هستند که تا به امروز ایجاد و تولید شده‌اند. فناوری ای که سال‌ها پیش وجود داشته و امروز عمومیت یافته و بخش گسترده‌تری از مردم به آن دسترسی دارند.

از هوش مصنوعی می‌توان برای ایجاد تصویر استفاده کرد. چندین تولیدکننده تصویر هوش مصنوعی مانند DALL-E 21، Bing Image Creator2 و NightCafe Creator3 در دسترس هستند. این تولیدکننده‌های تصویر هوش مصنوعی از الگوریتم‌های یادگیری ماشین برای ایجاد تصاویری شبیه به تصاویر واقعی استفاده می‌کنند.

بات‌ها و برنامه‌نویسی:

به نظر می‌رسد باتوجه‌به بیم و امیدهای حوزه‌ی بات‌های هوشمند، این تکنولوژی بزرگ‌ترین تاثیر خود را در حوزه برنامه‌نویسی ایجاد کرده است. بسیاری از افراد برنامه‌نویس توانسته‌اند مسیرهای طولانی برنامه‌نویسی و آزمون و خطاها را با کمک این بات‌ها کوتاه‌کننده و راه چندروزه را چندساعته طی کنند!

بات‌های هوشمند در کسب‌وکار

استفاده از چت‌بات‌های هوشمند در کسب‌وکارها بسیار مفید است. این بات‌ها می‌توانند به شما در ارائه خدمات بهتر به مشتریان، پاسخگویی به پرسش‌های مشتریان، افزایش رضایت مشتریان و کاهش نیاز به نیروی انسانی کمک کنند.

برای استفاده از چت‌بات‌های هوشمند در کسب‌وکار، می‌توانید چت‌بات خود را طراحی کنید و آن را در سایت خود قرار دهید. همچنین، می‌توانید از چت‌بات‌های آماده استفاده کنید.

 

مهم‌ترین کاربردهای ChatGPT چیست؟

  1. کمک در تولید کدهای برنامه‌نویسی و توسعه برنامه‌ها به زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی که در واقع بیشتر باعث سرعت در این رویداد می‌شود.
  2. کمک در نوشتن محتوا بر اساس سناریوهای مختلف و ایده‌پردازی‌های متنوع.
  3. کمک در شناخت مشکلات برنامه‌نویسی و تبدیل کدها به نسخه‌های بروز تر.
  4. ارائه مفاهیم پیچیده به‌صورت علمی و با استفاده از اطلاعات جامع و دانش‌محور.
  5. پیشنهاد برای برنامه‌ریزی در اهداف گوناگون مانند پروژه، رژیم غذایی و برنامه آموزشی.
  6. کمک در هوشمندسازی فرایندهای مربوط به کارهای وابسته به نیروی انسانی.
  7. گفتگوهای تحقیق محور برای افزایش سطح آگاهی.

اخبار وایرال شده این روزهای هوش مصنوعی:

  • استخدام فریلنسر برای دورزدن کپچا توسط چت جی بی تی
  • برنده‌شدن تصویر ایجاد شده توسط هوش میدجرنی در مسابقه
  • ادعای کمک چت جی بی تی برای تشخیص بیماری یک سگ که دامپزشکان از آن عاجز بودند
  • چت‌بات‌ها و تولید محتوا یا مقاله‌های دقیق
  • بات‌های هوشمند و خطر بیکاری طیف گسترده‌ای از افراد
  • خودکشی یک انسان پس از چت طولانی با یک بات
  • و…

جنبه‌های فان بات‌ها:

برای اینکه در شما نیز احساس هیجان و علاقه‌مندی در خصوص بات‌های مبتنی بر هوش مصنوعی ایجاد شود، پیشنهاد می‌کنم سایت‌های زیر را مرور کنید:

بات هوشمند متنی بینگ

بات هوشمند خلق تصاویر بینگ

سایت میدجرنی برای خلق عکس‌های خارق العاده

سایت تولید محتواهای ویدئویی مبتنی بر هوش مصنوعی

گفتگو با بات هوشمند شرکت اپن آی (چت جی بی تی) در تلگرام

💥 با ٢٧ سایت رایگان مشابه سایت ChatGPT آشنا شوید

 

آدرس ٢٧ سایت رایگان مشابه سایت ChatGPT به شرح زیر است:

1. https://chat.tgbot.co

2. https://chat.theb.ai

3. https://freechatgpt.chat

4. https://fastgpt.app

5. https://freegpt.cc

6. https://freegpt.one

7. https://chatgpt.ddiu.me

8. https://chat.ninvfeng.xyz

9. https://www.aitoolgpt.com

10 https://www.chatsverse.xyz

11. https://chatforai.com

12. https://desk.im

13. https://ai.ls

14. https://ai.ci

15. https://talk.xiu.ee

16. https://www.scyu.app

17. https://www.chat2ai.cn

18. https://aigcfun.com

19. https://chat.forchange.cn

20. https://94gpt.com

21. https://chat.yqcloud.top

22. https://ai117.com

23. https://chat.zecoba.cn

24. https://ai.yiios.com

25. https://xc.com

26. https://chat.paoying.net

27. https://ai-toolbox.codefuture.top

 

لینک کوتاه به این نوشته: https://35ta.ir/bot

این نوشتار ادامه خواهد داشت… تاریخ آخرین به روزرسانی: 29 فروردین ماه 1402خرین بروزرسانی

 

Taggs:
Write a comment